Persbericht Oranjecongres 2018

‘Borklo vanuut ’t Oranje Harte!’

 

Congres Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen 2018

 

WEMELDINGE – De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) houdt zaterdag 13 oktober 2018 haar jaarlijkse congres waarvoor vele Oranjeverenigingen en -stichtingen uit het hele land zijn uitgenodigd. Dit jaar is het congres georganiseerd door de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo. Het thema is: ‘Borklo vanuut ’t Oranje Harte!’

 

Ruim 200 congresgangers uit het gehele land hebben zich inmiddels aangemeld. De jaarlijkse Oranjebondsdag begint om 10.00 uur met een ochtendprogramma in het Muziekcentrum Borculo (Haarloseweg 7 in Borculo). Waarnemend voorzitter KBOV Dick Steenks zal een congresrede houden, waarna Peter Nieuwenhuis (geschiedenisfanaat van Borculo) een presentatie geeft, getiteld: ‘Heerlijkheid Borculo en Oranje’. Na een muzikaal intermezzo zal juwelenhistoricus Martijn Akkerman een lezing geven over ‘Willem V en de juwelen van Oranje’. Traditiegetrouw wordt het ochtendprogramma afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.

 

‘s Middags zullen de deelnemers aan het congres aan diverse activiteiten deel kunnen nemen, zoals een stadwandeling, stadsvaart, bezoek aan het brandweermuseum of aan Museumboerderij “de Lebbenbrugge”.

 

Om 17.15 uur wordt de leden van de KBOV een receptie aangeboden door gemeente Berkelland met ontvangst door burgemeester Van Oostrum. Deze ontvangst is in combinatie met een proeverij van Borculo’s Lekkers.

 

Aansluitend is er een dinerbuffet in het Muziekcentrum en een feestavond waarbij het “Septemberfeest gevoel” niet zal ontbreken.

 

Voor de congresgangers die vrijdagavond al arriveren is er een voorprogramma samengesteld met bedrijfsbezoeken aan Meilink Borculo BV en Holland Pharma.
Meilink is een grote internationale speler op het gebied van het verpakken en vervoeren van exclusieve, kwetsbare en kostbare goederen. Holland Pharma is een groothandel in drogisterij-artikelen, zelfzorgmedicatie, natuurgeneesmiddelen en alle aanverwante medische producten.

 

EINDE PERSBERICHT

 

Voor meer informatie, aanmelden voor opnames/interviews:
KBOV/Secretariaat: secretariaat@oranjebond.nl tel 06 20846118 (D. Steenks)