Oranjecongres 2018 in Borculo

13 OKTOBER 2018

 

Beste leden van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen,

 

Graag nodigen wij u uit voor het Oranjecongres 2018 op zaterdag 13 oktober 2018 in Borculo. Een historisch en gezellig stadje in de Achterhoek. Het thema voor deze dag is

 

Borklo vanuut ’t Oranje Harte

 

Hoe ziet de congresdag eruit?
Wij ontvangen u vanaf 09.30 uur in Muziekcentrum Borculo aan de Haarloseweg 7 in Borculo. Het Muziekcentrum is de centrale plek voor deze dag. Er is bij het gebouw voldoende parkeergelegenheid.
Rond 10.00 uur start het officiële gedeelte met een Borculo’s tintje. De sprekers voor de ochtend zijn Martijn Akkerman (juwelenhistoricus) en Peter Nieuwenhuis (geschiedenisfanaat van Borculo). Martijn geniet landelijke bekendheid als juwelendeskundige. In de programma’s Blauw Bloed én Kunst en Kitsch weet hij zijn luisteraars te boeien, door niet alleen uitleg te geven over de aard en opbouw van de juwelen, maar ook over de dragers ervan, achtergronden en symboliek. Bij ons vertelt Akkerman natuurlijk met name over de juwelen van het Koninklijk Huis. Peter neemt u mee in de geschiedenis van Borculo en dan vooral de band met de Oranjes.

 

De middag staat in het teken van Beleef Borculo. Hiervoor zijn verschillende mooie arrangementen samengesteld. Meer leest u onder het kopje ‘Beleef Borculo en kies een voor u passend arrangement’. Rond 17.15 uur heet burgemeester Joost van Oostrum u van harte welkom in het gemeentehuis van Berkelland aan de Marktstraat 1 in Borculo. Deze ontvangst is in combinatie met een proeverij van Borculo’s Lekkers. Hierna gaan we terug naar het Muziekcentrum Borculo. Vanaf ca. 18.30 uur genieten we van een heerlijk buffet en daarna kunnen de voetjes van de vloer! Speciaal voor u organiseren wij een feestavond met live muziek. De avond duurt tot ca. 23.00 uur. De overdracht naar de nieuwe Congreslocatie 2019 is gepland om ca. 21.00 uur.

 

Beleef Borculo en kies een voor u passend arrangement
Om een beeld te krijgen van wat het Berkelstadje te bieden heeft, zijn er enkele mooie arrangementen samengesteld. Iedereen kan deelnemen aan één arrangement. Voor bepaalde arrangementen geldt een maximale groepsgrootte. Hiervoor is het van belang dat u op het aanmeldformulier uw 1e en 2e voorkeur aangeeft. Dit doet u, door achter uw naamgegevens in de vakjes 1e en 2e voorkeur de letters van de arrangementen te vermelden.

 

De mogelijkheden zijn:

 

  1. Stadsvaart / stadswandeling
  2. Berkelvaart / stadswandeling
  3. Brandweermuseum / stadsvaart
  4. Brandweermuseum / Berkelvaart
  5. Brandweermuseum / stadswandeling
  6. Museumboerderij “de Lebbenbrugge” / rondrit historische brandweerauto
  7. Stadswandeling op eigen gelegenheid

De arrangementen duren tot uiterlijk 17.00 uur. Op onze website www.oranje-borculo.nl vindt u meer informatie over de arrangementen.

 

Bent u moeilijk ter been of afhankelijk van een rolstoel? Geef dit aan op het aanmeldformulier. Op deze manier is het voor ons mogelijk rekening met u te houden.

 

Wilt u blijven overnachten?
In Borculo en nabije omgeving zijn diverse mogelijkheden om te overnachten. Een lijst van hotels die u graag als gast ontvangen, gaat als bijlage mee. Sommige hebben een speciaal arrangement voor onze Oranjebezoekers samengesteld. Let op: de geldigheid van deze arrangementen is tot 23 juni (De Tuinkamer) of 1 juli 2018. U reserveert zelf het hotel van uw keus.

 

Voor informatie over andere vakantieverblijven, verwijzen wij u door naar de Toeristische Informatie Borculo (TIB) www.borculobruist.nl . Zij zijn bereikbaar via info@tiborculo.nl en telefonisch op 0545-271966
Vrijdagavond kunt u kennismaken met een tweetal Borculose bedrijven
Holland Pharma (www.hollandpharma.nl) en Meilink Borculo BV (www.meilink.eu) stellen hun bedrijven open. Holland Pharma is een groothandel in drogisterij-artikelen, zelfzorgmedicatie, natuurgeneesmiddelen en alle aanverwante medische producten. Meilink is een grote internationale speler op het gebied van het verpakken en vervoeren van exclusieve, kwetsbare en kostbare goederen. De bedrijfsbezoeken beginnen om 19.30 uur en u regelt zelf uw vervoer. De deelnemende Oranjeverenigingen ontvangen enkele weken voor het Congres meer informatie.
Benieuwd naar de beleving van Borklo vanuut ’t Oranje Harte?
Ervaar het en geef u op! Aanmelden gaat digitaal en kan tot 1 juli 2018. Hiervoor gebruikt u het ‘aanmeldformulier bezoekers congres’. Dit gaat als bijlage mee met deze uitnodiging. Op het formulier vindt u nog enkele belangrijke informatie onder het kopje ‘Belangrijke info
Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op
U bereikt ons op e-mailadres: oranjecongres@oranje-borculo.nl. Wij proberen uw mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

 

Hartelijke groet,

 

Bestuur van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen
Bestuur Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo