PERSBERICHT ‘Lied voor de koning’

Donderdag 29 juni 2017 brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bezoek aan de steden Urk, Nagele en Dronten. Bij aankomst in Urk zal het kinderkoor ‘Geke’s Tiental’ onder leiding van mevrouw Geke van der Sloot het ‘Lied voor de Koning’ ten gehore brengen. Een (aubade)lied  in 2017, op initiatief van het bestuur van de Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen (KBOV), geschreven door Coot van Doesburgh en op muziek gezet door Edwin Schimscheimer.  Bij gelegenheid bij de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander op 27 april 2017.

 

Het lied is op Koningsdag 2017 in steden en dorpen door veel koren, muziekgezelschappen en korpsen uitgevoerd. Op 29 juni in Urk zal het voor de eerste keer integraal ten gehore worden gebracht in aanwezigheid van het koninklijk paar.

 

Zie hier een item van Omroep Flevoland hierover.

 

Voor meer informatie:

www.oranjebond.nl/liederen

www.gekestiental.nl