KBOV biedt ‘lied voor de Koning’ aan

 

 

KBOV biedt Lied voor de Koning’ aan

 

Wemeldinge, 11 maart 2017

 

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft het bestuur van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen een lied laten schrijven door tekstschrijfster Coot van Doesburgh. Het lied kreeg de titel mee ‘Lied voor de Koning’. Dit lied is gecomponeerd door componist Edwin Schimscheimer.

 

Op de Algemene Leden Vergadering van de KBOV 11 maart jl. te Woudenberg is het lied gepresenteerd aan de leden van de KBOV en ter beschikking gesteld om te zingen op Koningsdag 2017 en komende Koningsdagen.

 

Naast dit lied heeft de KBOV de beschikking en toestemming  gekregen om het speciaal voor Koningsdag door Ivo Kouwenhoven (componist / dirigent) geschreven kinderlied ‘Hieperdepiep hoera want het is Koningsdag’ te gebruiken.

 

Hiermee hebben Oranjeverenigingen in den lande twee nieuwe Koningsdag- liederen ter beschikking gekregen.

 

Zie ook www.oranjebond.nl/liederen

 

Voor beelden van de ALV waarop het lied werd gepresenteerd zie: